top of page

Niels Lehrmann

OM

Som søn af Danmarks første og dengang største Volvo forhandler lå det ikke i kortene, at jeg på sigt skulle

ende med, at beskæftige mig med arkitektur, men så måske alligevel. Dybest set brændte min far allermest for maleriet og billedhuggerarbejdet igennem hele sit liv, og høstede vid anerkendelse heraf. Fra ung purk inspirerede  min fars arbejder mig meget, til at formgive og skabe alverdens ting.

 

Jeg kom i mesterlære hos tømrermester N.H. Hansen & Søn i Hellerup og modtog bronzemedalje ved svendeprøven. Som lærling og tømrersvend deltog jeg bl.a. i renoveringen af Gl. Dok Pakhus (tidligere Dansk Arkitektur Center) og opførelsen af Charlottenlund søbad. Håndværket ligger mig stadigt meget nær. Så nær, at jeg stadigvæk i mindre omfang udfører snedker- og tømrerarbejder for mine kunder.

 

Ønsket om at skabe bygninger helt fra bunden, førte mig ind på Byggeteknisk Højskole, hvor jeg først uddannede mig til byggetekniker og sidenhen bygningskonstruktør. I disse studieår havde jeg en fantastisk faglærer, arkitekt Vang Hjort. Det var nok på grund af ham, at jeg blev ramt af arkitekturfaget, i ønsket om at skabe bygningskunst.

 

Efter nogle år på Kunstakademiets Arkitektskole under professor Henning Larsens afdeling, arbejdede jeg som arkitekt på forskellige arkitekttegnestuer, bl.a. hos KHS Arkitekter, hvor jeg arbejdede med flere rækkehuse i Helsinge og omegn, to-etages rækkehuse i Trekroner ved Roskilde samt totalrenovering af Ellen Marie Plejehjemmet i Gilleleje.

 

I arkitektfirmaet Kieler Architects A/S, som på den tid var et stort internationalt arkitektfirma, arbejdede jeg som arkitekt på store projekter (højhuse) på Gibraltar, bl.a. 3 Penthouse bungalows på toppen af Euro Towers (12 sal), samt på projekteringen af hoteller for den amerikanske hotelkæde Hyatt.

 

Siden 1990 har jeg haft mit eget enkeltmands arkitektfirma, med enfamiliehuse som det primære arbejdsområde.

 

Sideløbende med dette udfører jeg konsulentarbejde som arkitekt og bygningssagkyndig for Tibirke kirke (tidligere ligeledes Vejby kirke).         

Selvportræt.JPG
bottom of page